Változik a versenyszabályzat

A ROE Elnöksége 2017. január 18-i ülésén módosította az Egyesület versenyszabályzatát,
amely 2017. február 15-én lép életbe.
A módosítással az Elnökség a versenyszabályzatban
további egyszerűsítéseket vezet be.

A versenyszabályzat módosításokkal jelölt szövege
ide kattintva megtekinthető.

A változások a következők:

1) Csapatszabályok:
egyszerűbb csapatösszetételi szabály,
megszűnik a csapatok kötelező kategóriaváltása.
Az Elnökség célja, hogy élénkítse a csapatversenyt, ezért arra törekszik, hogy a csapatok a lehető legkevesebb korlátozás mellett, változatos összetételben versenyezzenek.
A csapat összetételénél az egyetlen szabály az marad, hogy a csapatnak egy olyan tagja lehet, aki a csapat kategóriájánál eggyel magasabb besorolású. Azaz, haladó csapatban egy mesterjelölt; mesterjelölt csapatban egy mester versenyezhet. A csapat összetételére vonatkozó többi szabály megszűnik.
Megszűnik a csapatok kötelező feljutása is. Ezzel az Elnökség arra ösztönöz, hogy a kategóriagyőztes csapatot a riválisok új módszerekkel, akár a gyengébb csapatok átszervezésével próbálják meg legyőzni.

2) Megszűnik a kötelező évközi feljutás az egyéni versenyben.
A 3 első, vagy 5 dobogós helyezést követő, azonnali kötelező feljutást előíró szabály megszűnik. Kötelező kategóriaváltásra csak az év végén kerülhet sor. Továbbá, az éves verseny végén legjobb eredményt elérő versenyző kivétel nélkül mindig a pontverseny nyertese lesz és év végén kategóriát vált. Valamint, az éves versenynek kategóriánként csak egy győztese lesz (A 2016-os verseny végén K-H-MJ-ben is három-három győztest hirdetünk ki az évközi feljutási szabály miatt).

4) Egyéni éves végeredmény csak ROE-tagoknak hirdethető ki.
Az egyéni éves verseny végén, éves helyezést csak ROE-tagok érhetnek el. A nem ROE-tag versenyzőket, valamint a tagdíjhátralékkal rendelkező ROE-tagokat és csapatokat, a helyezések kiosztásánál figyelmen kívül kell hagyni. Ezzel a szabállyal az Elnökség célja, hogy láthatóbbá tegye az egyesületi tagság előnyeit.

5) Megszűnik az éves eredmény nélküli kiesés
Az évente legfeljebb két versenyen indulók kiesésére vonatkozó szabályt az Elnökség nem tartja életszerűnek, ezért annak megszüntetése mellett döntött.

A bejegyzés kategóriája: versenyek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.